Suosittu Tulisiivet-sarja jatkuu jääsiipi Talven tarinalla


Tui T. Sutherland / suom. Peikko Pitkänen / Gummerus 2023 / arvostelukappale

Tulisiivet - Talven soturi kertoo jääsiipien heimoon kuuluvan Talven tarinan.

Jääsiivet ovat lohikäärmeistä kurinalaisimpia, eikä veljeilyä muiden heimojen kanssa katsota hyvällä. Kuninkaalliseen perheeseen kuuluvalla Talvella onkin ollut vaikeuksia lohikäärmeenpoikasten oppilaitoksessa: Jadevuoren akatemian tarkoitus kun on opettaa heimot elämään sovussa keskenään.

Talven soturissa jatketaan suoraan siitä, mihin Kuu nousee -kirjassa jäätiin: Jadevuorella vallitsee pelko ja kaaos katalan murhayrityksen jälkeen. Talvi saa kuulla jotain järkyttävää, mikä saa hänet karkaamaan akatemiasta uhkarohkea suunnitelma mielessään. Talven vastalauseista huolimatta hänen avukseen lähtee joukko Talven huonetovereita: sinnikäs sadesiipi Kinkaju, nokkela hiekkasiipi Qibli ja arvoituksellinen yösiipi, Kuu. Vaarallisella matkallaan Talvi joutuu pohtimaan, mikä hänelle on tärkeintä: luotettavat ystävät, jotka panevat henkensä alttiiksi hänen puolestaan vai oman heimon jäätävän tappava hierarkia.

Tulisiipien seitsemäs osa on tuttuun tapaan täynnä yllätyskäänteitä, draamaa ja lohikäärmeiden keskinäistä vitsailua. Talven soturi oli mielestäni tähänastisista kirjoista hauskin. Minua ilahdutti myös se, että heimojen suomennoksissa ei tällä kertaa ollut lainkaan ajatusvirheitä.

Suosittelen Tulisiivet-sarjaa myös aikuisille! Kirjat kannattaa lukea järjestyksessä.

Lue myös:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär