Eläimet pääosassa helppolukuisissa uutuuksissa
Kirjat saatu arvioitavaksi blogia varten.

Viime aikoina on julkaistu paljon pienille alakoululaisille suunnattuja kirjoja, joissa pääosissa ovat eläinrakkaat lapset ja lemmikit. Tällaiset kirjat ovat myös oman, erityisesti koirista pitävän, ekaluokkalaiseni mieleen. Alla esittelyt neljästä helppolukuisesta kirjasta, joista uskoisin etenkin 5-10-vuotiaiden lasten tykkäävän!

Hotelli Flamingo (WSOY 2020) aloittaa viehättävän kirjasarjan 10-vuotiaasta Anna Dupontista, joka kunnostaa ränsistyneen hotellin entiseen komeuteensa apunaan värikäs joukko persoonallisia eläimiä.   
Alex Milwayn kirjoittama ja kuvittama Hotelli Flamingo eroaa muista tämän postauksen eläinkirjoista mielikuvituksellisuudellaan. Kun muiden kirjojen tapahtumat voisivat periaatteessa oikeastikin tapahtua, on Hotelli Flamingo fantastinen kuvaus puhuvien eläinten ja ihmisen yhteistyöstä. Annan ahkeruus ja rohkeus yhdistettynä omalaatuiseen eläinhenkilökuntaan tekevät kirjasta mukavan lukuelämyksen, varsinkin kun mukana on myös pieni ripaus jännitystä omahyväisen leijonan muodossa. Kansikuvasta täydet kymmenen pistettä; uskon, että nämä herkulliset pastellisävyt uppoavat varmasti kohdeyleisöönsä!

Hotelli Flamingo on sarjan ensimmäinen suomennettu osa, ja jatkoa on tulossa jo kesäkuussa, kun Hotelli Flamingo: Helleaalto julkaistaan. Myös sarjan kolmas osa, Karnevaalirieha, julkaistaan vielä loppuvuodesta.Tittamari Marttisen kirjoittama ja Valpuri Kerttulan kuvittama Emppu perustaa eläinhotellin (Lasten Keskus 2020) on mukavalla tavalla arkinen tarina, jota sujuva kerronta kuljettaa kevyesti eteenpäin. Kirjassa toimitaan kuten nimi lupaa, kun eläinrakkaan Empun unelma omasta lemmikkihotellista toteutuu maailmanympärysmatkalle lähtevän naapurin ansiosta.

Kerttulan kuvitus on värikästä ja tarinaa täydentävää, ja eläinhotellin asukkaista tehdyt kortit, joissa on kuva ja tärkeitä tietoja hoidokista, ovat hyvä leikki- ja askarteluidea myös kotioloihin. Kansikuva on mielestäni vähän tylsästi toteutettu, etenkin kun vertaa suloiseen Hotelli Flamingoon. (Oli mielenkiintoista huomata, että Hotelli Flamingoon esikoinen tarttui itse - ahnain kätösin ja ihastuneena huokaillen - kun taas Emppu perustaa eläinhotelli -kirjaa jouduin "myymään" hetken ennen kuin hän päätti lukea sen. Ja luettuaan tykkäsi itse asiassa enemmän kuin Hotelli Flamingosta!)

                                                  

Häntähoiva ja Pätkä -kirja (Karisto 2020) on Viisi villiä Virtasta -sarjasta tutun kirjailija Anneli Kannon ja kuvittaja Tuire Siiriäisen kirja, joka kuuluu mainioon Kirjakärpänen-sarjaan. Tarinassa kerrotaan omasta lemmikistä haaveilevasta Martasta, jonka isä on allerginen eläinkarvalle. Kekseliäänä lapsena Martta tarttuu lemmikkikaupassa avautuvaan tilaisuuteen ja perustaa ystäviensä kanssa osuuskunta Häntähoivan. Viisi villiä Virtasta -sarja on meillä kestosuosikki, ja koiranpennun kasvattamisesta kertova Virtasen lapset ja pentu -kirja yksi kaikkien aikojen lemppareista. Jostain syystä tämä kirja ei kuitenkaan miellyttänyt esikoista ollenkaan, vaikka hän sen nopeasti hotkaisikin.Aksu etsii kotia -kirjassa (Karisto 2020) ekaluokkaa käyvät parhaat ystävykset Aino ja Isla keksivät suunnitelman, jonka avulla he yrittävät saada Aksu-hoitokoiran ikiomakseen. Molemmat tytöt haluaisivat kovasti oman koiran, mutta lupaa tällaisen hankkimiseen ei ole herunut. Kun Ainon tädin pyörittämä koirahoitola ruuhkautuu, Ainon äiti suostuu Aksu-koiran hoitamiseen kahdeksi viikoksi. Tytöillä on tähtäimessä pitää Aksu paljon pidempään...

Aksu etsii kotia aloittaa uuden Unelmakoirat-sarjan, joka on jälleen osoitus siitä, että kotimaisen nuortenkirjallisuuden konkarit Merja Jalo ja Marvi Jalo ovat ajan tasalla sen suhteen, mikä lapsia kiehtoo. Saman kaksikon kynästä on nimittäin myös uudehko Onnenkepparit-sarja, josta meillä myös tykätään kovasti. Unelmakoirat-sarja on kuulemma Onnenkeppareitakin parempi! Kirjan on kuvittanut Marjo Nygård.

LUE MYÖS:


Kirjakärpänen-kirjoja esitelty täällä ja täällä.
Onnenkeppareista enemmän täällä.
Holly Webbin herttaisista lemmikkikirjoista täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikon kirja: Mio, poikani Mio

Vieläkö 1880-luvun Pikku Heidi kiinnostaa?

Viikon kirja: Ronja ryövärintytär